Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η νεοσύστατη Επιτροπή Ροκανίσματος Ευρωπαϊκών Κονδυλίων της Μ.Α.Σ.Α.  (Πρωτοβουλία Μισθωτών και Ανέργων Συντακτών Αττικής) αντιλαμβάνεται την κατωτερότητά της μπροστά στην εμπνευσμένη λειτουργία ΜΚΟ ναρκαλιευτικών για την απο-ναρκοθέτηση της Σαχάρας.  Τις αμμουδιές τις βρήκαμε, νεράκι φέρνει η Αλάσκα.  Παρακαλούμε τα λαμόγια του κλάδου, που έχουν προϋπηρεσία στο στήσιμο και εξαφάνιση παρόμοιου χρήματος, με ανάλογη εμπειρία στην διαχείριση της μίζας και στην ανατροφή μαϊμούδων στη ζούγκλα της ασυδοσίας, να ενισχύσουν την ίδρυση ΜΚΟ για την απο-ναρκοθέτηση του ασφαλιστικού μας συστήματος. Καλύτερα μιας ώρας πισίνα και φραπέ κι ας είν’ τριάντα χρόνια μες τον Γεντί Κουλέ. Οι κυβερνητικές αποφάσεις  με το PSI, τη ληστεία των αποθεματικών, τα άτοκα δάνεια, τα χρηματιστήρια, τα δομημένα αποτελούν τους οδηγούς μας για νέα εδέσματα στο κρατικό και ιδιωτικό φαγοπότι. Πορευόμαστε με στόχο την ιδιωτική ασφάλιση. Κάνε καβάντζα ν΄ αποφύγεις τα ράντζα. Μετά την ανεργία και τις μειώσεις των μισθών, εμείς λέμε ναι στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλίστρων των εργοδοτών, για να τινάξουμε με σιγουριά τα Ταμεία στον αέρα.
Για τα δικαστικά μας. Παρακολουθούμε κατανυκτικά την διεξαγωγή της δίκης για τα τοξικά ομόλογα –και του δικού μας ΤΣΠΕΑΘ. Θυμίζουμε τις επαίσχυντες μηνύσεις και τα προκλητικά συλλαλητήρια του Μάρκου Γκανά της ΕΠΗΕΑ, στο πρόσφατο παρελθόν, που έφεραν πίσω περίπου 130 εκ. ευρώ από αυτά. Οργιζόμαστε με την εμμονή της Ελένης Σπανοπούλου να ψάχνει τα υπόλοιπα, που χάθηκαν στον δρόμο της επιστροφής τους, αντίθετη στις ομηρικές παραδόσεις μας, όπου οι ταξιδευτές αφικνούνται στους προορισμούς τους συρρικνωμένοι. Προειδοποιούμε τους θρασείς ότι συγκροτήσαμε ομάδες περιφρούρησης της ελαφράς μουσικής και πως το άσμα «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου», τελεί εν απαγορεύσει. Σχετική επιστολή στάλθηκε και στο Voice του ΑΝΤ-1. Στη δίκη της συναδέλφου που απολύθηκε από τον μηχανισμό είσπραξης αγγελιοσήμου, ως εμπλεκόμενη στην ιστορία των ομολόγων, μετά τις άκαρπες προσπάθειες του περιοδικού Μπερεδήμα μήπως αναβληθεί η δίκη της, παρ΄ ότι η εργοδότρια ΕΠΗΕΑ και σύμμαχες Ενώσεις επέμεναν η δίκη να διεξαχθεί τώρα για να τελειώνουμε. Τελικά την αναβολή ζήτησε και πρόσφερε με αριστοτεχνική ντρίπλα η… μαζική  Ένωση των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ως συνεργοδότρια καρπούμενη αγγελιόσημο, για να δικαιωθούν οι απορούντες πώς παίρνει αγγελιόσημο,  όταν στην περίπτωσή της τα ξένα ΜΜΕ – εργοδότες ούτε εισπράττουν, ούτε αποδίδουν.   Έτσι αποδείχθηκε η παροιμία «το παμπόνηρο το άτι, βρήκε άλλο μονοπάτι» και επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός ότι το αγγελιόσημο αποτελεί πάγια εργοδοτική εισφορά, ιδιαίτερα όταν οι εργοδότες δραστηριοποιούνται και φορολογούνται στην ..αλλοδαπή και στην περιφέρεια.  Σχετικές με την υπόθεση θεωρούνται και άλλες λεπτομέρειες διαπλοκής, οι οποίες προς το παρόν παραμένουν εν …υπνώσει.
Χαιρετίζουμε την παρουσία της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου στη σύναξη των προκαθήμενων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να αφηγηθεί προφανώς την δια τάματος εκλογή της. Αναπάντητο παρέμεινε αίτημα της Μαρίας μας προς των Πασών των Ρωσιών να χορηγείται και ποσότητα φωταερίου σε αναξιοπαθούντες δημοσιογράφους μαζί με τα δέματα της Αρχιεπισκοπής. Εντύπωση προκάλεσε η πυθική απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη «ότι τον ΕΔΟΕΑΠ δεν σώζει πια ούτε η Κριμαία,  εκτός κι αν μπορέσει κάποιος να  πιάσει από τα πέτα Πούτιν, Ομπάμα κτλ».
Πάντως στις τακτικές –ακόμα και δυο φορές την εβδομάδα πια – συνεδριάσεις του ΕΔΟΕΑΠ, κόψανε τα κουλουράκια για οικονομία και μετά το καθιερωμένο καβγαδάκι, εκδίδουν τακτικές ανακοινώσεις αέρος, πανέτοιμοι να ασχοληθούν  με την μόνη –όπως καταντήσαμε –πρόβλεψη για περικοπή όλων των συντάξεων, όλων των μισθών, όλων των εξόδων, την αντικατάσταση των φαρμάκων με βότανα και της ιατρικής περίθαλψης με βεντούζες. Οι συνάδελφοι του Μηχανισμού που εισπράττει το Αγγελιόσημο, έστειλαν επιστολή στην ΕΠΗΕΑ, ζητώντας να μειωθεί ο μισθός τους, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα τον ανένδοτο αγώνα του  ηγέτη μας και τα σχέδια των ακολούθων του για τη διάλυσή του.
Συνεχίζεται ο κλαυθμός και οδυρμός της βαρωνίας, καθώς Αντωνιάδου και Γκανάς σε συνεννόηση με τον Βούδα του ΔΟΛ, μπούκαραν στον Σαμαρά και καθάρισαν για το 2014 με το Αγγελιόσημο. Για το 2015 βλέπουμε. Θυμίζουμε: Όσο να βγει η ψυχή παιδεύεται.  
Με έκπληξη διαπιστώσαμε την συγκρότηση κομματικής συνδικαλιστικής ομάδας με τίτλο ΜΕΣΑ. Ερευνούμε δια των μπάρμεν, μελών της ΚΕ της παράταξής μας, αν πρόκειται γα αποχώρηση πολυπληθούς και όχι όλης της ομάδας μας (γι’ αυτό και πήραν μόνο τα 2/3 κι όχι ολόκληρο τον τίτλο). Μελετάται η  προσφυγή στα φώτα του συνδικαλιστικού και νομικά καταρτισμένου Ηγέτη για να διαφυλάξουμε ακέραια τα μερίδιά μας από τους εισβολείς, στον δρόμο που χάραξε η δημοσιογραφική περιφέρεια, κρατώντας ολιγομελή τα ΤΕΑΣ και τα σωματεία.
Τέλος για την ΠΟΕΣΥ (θα επανέλθουμε λεπτομερέστατοι) συζητούνται να ηγηθούν αντίστοιχων παρατάξεων οι Σαββίδης (Συσπείρωση), Κουμπιάς (Ενότητα) και Κυρίτσης (Σόμπολος - Τσαλαπάτης). Δεν διασταυρώθηκε η πληροφορία ότι αναζητείται, για να συμπληρωθεί το καρέ των δημοσιογραφικών υποψηφίων, τέταρτος υποψήφιος, συνταξιούχος κι αυτός, ιδρυτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, με συμμετοχή στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, συμφοιτητής του Παπαδιαμάντη ή έστω του Κονδυλάκη και με αντιστασιακή δράση στον Μακεδονικό αγώνα, τον οποίο η ΜΑΣΑ δημοσίως δεσμεύεται να στηρίξει.    
Εκάλη 25 Μαρτίου 2014
Εμείς με τον Καραϊσκάκη

έστω νεκρός στο Φάληρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου