Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Καλό Σεπτέμβρη

Η Πρωτοβουλία Μισθωτών & Ανέργων Συντακτών Αττικής (Μ.Α.Σ.Α.) χαιρετίζει την επιστροφή της ηλιόμαυρης συνδικαλιστικής ηγεσίας μας. Χαιρετίζουμε και την επιστροφή των αντιπροσωπειών μας από Τήνο, Πάτμο, Αστακό, Κέρκυρα, όπου οι εκπρόσωποί μας -σε δύσκολους καιρούς ανεργίας- με βαθειά πίστη στην Παναγία γονυπετείς εκλιπαρούσαν να βάλει το χέρι της, ώστε να ευοδωθεί η εντολή στον Δημήτρη Τρίμη για εκλογή προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ. Καταγγέλλουμε, πάντως, την Μαρία Αντωνιάδου, εν δυνάμει υποψήφια πρόεδρο,  η οποία πληροφορούμαστε ταξίδεψε μέχρι τη μακρινή Καππαδοκία, συνοδεύοντας τον Παναγιότατο και πλήθος σεβασμιότατων, προφανώς για τρισάγιο και τάμα για την προεδρεία της ΕΣΗΕΑ ελπίζοντας στη συνωνυμία και την δημοσιογραφική θρησκευτική ειδίκευσή της.
Επαναλαμβάνουμε ότι το αδιέξοδο διοίκησης λύνεται μόνο με τάμα στον Άη Δημήτρη τον Λουμπαρδιάρη (= κανόνι), επί του λόφου των Νυμφών, όπου υπάρχει το αλσύλλιο των άστεγων - ανέργων ερωτευμένων, επιτρέποντας την θέαση στάσεων για αντιμετώπιση σεναρίων κρίσης, αλλά παρέχοντας και τη δυνατότητα ομφαλοσκόπησης και σύμφωνης προς το περιβάλλον συνδικαλιστικής δράσης.    
Για το θέμα της δημόσιας ενημέρωσης καταδικάζουμε τις όποιες απόπειρες αντίστασης γίνονται από  ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ. Εμείς στηρίζουμε κι επιδοκιμάζουμε τις κυβερνητικές απόπειρες ανασύστασης της παλαιάς ΕΡΤ, καθαρής, υπάκουης, προπαγανδιστικής, χωρίς αριστερά μιάσματα και αμφισβητίες. Ναι στην σφαγή για πλήρη υποταγή. Ελιά, κρεμμύδι, Τρόικα και ξερό ψωμί. Ναι στην παγκοσμιοποίηση της Είδησης. Θέλουμε δική μας Μπίλντεμπεργκ.  Γι’ αυτό συνοδοιπορούμε με τις αποφάσεις των Ηγετών μας που κάλεσαν τους ανέργους συναδέλφους μας, να απόσχουν από τις διαδικασίες πρόσληψής τους, διευκολύνοντας το ξεκαθάρισμα και τα κυβερνητικά ρουσφέτια. Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος, τι ΔιΤι που πιάνει πάτο, άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος όλοι τρών’ τους κάτω – κάτω. Να μας πληροφορήσουν οι ηγεσίες μας και οι φωτισμένοι νομικοί του κλάδου τι θα γίνει, πλέον, με τους απολυμένους συναδέλφους στην ΕΡΤ που δεν έκαναν αίτηση για τη νέα τηλεόραση αλλά και το νομικό κέρδος που αποκόμισαν για την διαμάχη τους που θα τελεσιδικήσει σε κάποιο δικαστικό τέρμινο. Χαιρετίζουμε, ακόμα, τον –όπως λένε- συνταξιούχο υποψήφιο του Δημήτρη Κουμπιά, που εκφώνησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, σπάζοντας την απεργία των συναδέλφων. Άλλο να είσαι νηστικός και να βλέπεις Τσαλαπάτη κι άλλο νηστικός κοιτώντας τα κορμιά του Μπολτ και της Ισινμπάγιεβα.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις συμπαράστασης της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας έγκαιρα τη θέση τους στα λεωφορεία που δρομολογούν γι’ αυτό τον σκοπό η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ, ώστε να αποφύγουμε σε αυτά να βρίσκονται μόνο οι Σαββίδης και Τρίμης, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννης, κατά πληροφορίες, θα μεταβεί με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προφανώς επιταγμένο για τις ανάγκες του επαναστατικού αγώνα. Καλούμε την υπόλοιπη ηγεσία να ανέβει στον Βορρά με τα ΙΧ της και να πληρωθούν ασυζητητί τα  έξοδα παράστασης. Στηρίζουμε τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους και κάδους παροικούντας τόσο την Εθνική οδό όσο και την Τσιμισκή.    
Προς το παρόν προσωρινά σιωπηλοί παρακολουθούμε τις μαζικές απολύσεις στον ΔΟΛ και προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι θα λογαριαστούμε σκληρά μαζί της, όταν αποκτήσουμε, κάποτε με τη βοήθεια της Παναγιάς, προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ. Επίσης, παρακολουθούμε άγρυπνοι τους εξαφανισμένους σε Λακωνία, πρώην και νυν προέδρους, ημερήσιους και περιοδικούς, (-άκους, -όπουλους και –ηδες) που μαζί με κάποια μέλη περιφερειακών ΔΣ με πρόσχημα τις εκλογές στην ΠΟΕΣΥ, συναντιούνται μυστικά σε καφενο – ταβερνεία της Μάνης. Αφουγκραζόμαστε στον ΕΔΟΕΑΠ τις ρέγγες που κλαίνε γοερά για την τύχη του. Διαψεύδουμε ότι το κλάμα τους οφείλεται στις καταδυτικές επιτυχίες του προέδρου μας, ο οποίος αφού καμάκωσε αρχικά τον Καρούτζο, τώρα στηρίζεται αποκλειστικά αγκιστρώνοντας τη Σπανοπούλου και τα πουλέν της. Όσο για το πόρισμα του …εισαγγελέα στον ΕΔΟΕΑΠ, κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής περιόδου, διαψεύσουμε ότι με τη λήξη των εκλογών έληξε και υποθέτουμε ότι καθυστερεί επειδή, μετά τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, μάλλον υπάρχει έλλειψη δακτυλογράφων. Μετά από αυτά η νέα ασυγκίνητη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ κόβει μισθούς, συντάξεις και παροχές νοσηλείας, εφαρμόζοντας την γερμανική συνταγή της ελληνικής διάσωσης. Τέλος,  συντασσόμαστε εντελώς με τον Ηγέτη του κλάδου που στοχοποίησε πλέον και τον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ για τις θέσεις που ο Γκανάς αναπτύσσει στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, όχι μόνο χωρίς την παραμικρή συντεχνιακή έγκριση, αλλά και αντίθετες στις βουλές του συνδικαλιστικού θεού μας, προς τον οποίο θυμίζουμε ότι οφείλουν να προσπίπτουν οι παντός είδους δεήσεις, επικλήσεις και τάματα..  
Εκάλη 1 Σεπτεμβρίου 2013
Περιμένοντας τη βροχή

μήπως γεμίσει η πισίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου