Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΕΤΑΠ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ανακοίνωση

Η Πρωτοβουλία Μισθωτών & Ανέργων Συντακτών Αττικής (Μ.Α.Σ.Α.) αισθάνεται το δέος και την υποχρέωση να χαιρετίσει, υποκλιθεί και συνταυτιστεί με την τελευταία εμπνευσμένη ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, φλάμπουρο αντίστασης στην απροκάλυπτη προσπάθεια των γερακιών της τρόϊκας να βάλουν και άλλο βαθύτερο χέρι στο Ταμείο μας.  
1.      Κατανοούμε πλήρως (σε όλο το ύψος – βάθος – πλάτος) την οργή που προκάλεσε στον επαγγελματία της ΚΕΔ η μνημονιακή κίνηση της εγκάθετης τροϊκανής προέδρου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, η οποία τόλμησε όχι μόνο να παραλάβει επίσημο έγγραφο υπογραμμένο από τροϊκανό υπουργό, αλλά και να το απαντήσει. Δεν παραλαμβάνουμε και δεν απαντάμε έγγραφα, δεν δεχόμαστε τις φτηνές δικαιολογίες ότι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να απαντούν στους προϊσταμένους τους. Δεν αναγνωρίζουμε άλλους τροϊκανούς υπουργούς, εκτός από αυτούς που εγκρίνει ο ηγέτης μας. Οι υπάλληλοι οφείλουν ασυζητητί να υπακούσουν στις εντολές της ΚΕΔ έστω κι αν διώκονται πειθαρχικά και απολύονται. Εμείς αναγνωρίζουμε τον Ηγέτη ακόμα και μετά την  απομάκρυνση εκ του Ταμείου. Οι άλλοι στους διωγμούς κι εμείς στη συμπαράσταση. Δεν εγκρίνουμε τις ευνοϊκές για τα θέματα μας γνωμοδοτήσεις του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, αν δεν τις γνωρίζει η νομική υπηρεσία της ΚΕΔ και των υποτελών της.
2.      Ανοίγουμε λογαριασμό σε Κυπριακή Τράπεζα (για όσους δεν εμπιστεύονται την ιδιωτική μας θυρίδα στην Εκάλη) για να ενισχύσουμε τους νέους δικαστικούς αγώνες, που πρέπει να αρχίσουν. Θα τις διεκπεραιώσει μόνο ο δικηγόρος που συμφωνεί μαζί μας. Η αντιμετώπιση της ανεργίας ξεκινά από τους δικούς μας ανθρώπους. Στους νομικούς δώστε δουλειά, αυτούς που ακούν και δέχονται εμάς αφεντικά.
3.      Υιοθετούμε απολύτως την πρόταση του Δημήτρη Τσαλαπάτη και του μπιστικού Θεμιστοκλή Μπερεδήμα, που ζήτησαν να παραιτηθεί αμέσως η πρόεδρος και σύσσωμο το «πουλημένο Δ.Σ.» του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Είναι μια επαγγελματική πρόταση ΜΑΤ του συνδικαλιστικού γκουρού και του περιοδικού ακολούθου του για να μην υπάρχει τέτοιες ώρες καμιά διοίκηση, ώστε οι τροϊκανοί και τα τσιράκια τους να μονοδρομήσουν ανενόχλητοι τις εξελίξεις. Ποτέ δεν έχουν ευθύνες οι συνδικαλιστές, ιδιαίτερα όταν είναι απόντες. Το μόνο Δ.Σ. που θα δεχθούμε στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ είναι αυτό που θα εγκρίνει η ΚΕΔ. Εμπιστευόμαστε τις συζητήσεις κάτω από τα τραπέζια, τις λύσεις που θα εξυπηρετήσουν το σύστημα και θα φροντίσουμε να δείξουμε κάποιους ως ενόχους για να τους φορτώσουμε μετά  τις ευθύνες. Εμπρός στον δρόμο που χαράξαμε με την Πετραλιά, έστω κι αν τότε έμεινε μισός, επειδή τα χάλασαν οι ξυλουργοί και οι κηπουροί του κλάδου. Δεν θέλουμε κομμώτριες στον ΕΔΟΕΑΠ. Καλύτερα μιας ώρας Στάη ξεμαλλιασμένη, παρά την Σπανοπούλου μονίμως χτενισμένη.
4.      Καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα λύσης του διοικητικού αδιεξόδου στην ΕΣΗΕΑ. Δεν χρειαζόμαστε διοίκηση για να αντιμετωπίσει το χάος. Το συντηρούμε μόνοι μας. Χωρίς διοικήσεις σε ταμεία και σωματεία μας ξεσκίζει καλύτερα το σύστημα. Μάθαμε να το υπηρετούμε. Επίσης, δεν δεχόμαστε πρόεδρο που δεν έχει συνδικαλιστική προϋπηρεσία στην ΕΣΗΕΑ, τουλάχιστον πάνω από τριάντα χρόνια, αν δεν είναι πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, πρώην παπαδάκι και πρώην μέλος της επιτροπής αξιολόγησης ελαιολάδου.  
5.      Είναι αυτονόητο ότι στον ΕΔΟΕΑΠ ο Πάνος Σόμπολος οφείλει να παραιτηθεί, αμέσως,, εάν δεν τηρηθεί η παραπάνω συνδικαλιστική αρχή για την προστασία των επαγγελματιών συνδικαλιστών της ΕΣΗΕΑ. Εργασιακή και ασφαλιστική επιστροφή σε εποχή σπηλαίων χωρίς δεινόσαυρους δεν θέλουμε. 
6.      Ζητάμε να συνταχθεί σχέδιο δράσης για ξεκάρφωμα όπου, πέρα από την συνήθη κατάληψη των γραφείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ με τον καφέ στο γωνιακό καφενείο, την ανάρτηση πανό  για την δημόσια καθολική υγεία χωρίς εξαιρέσεις (άλλο τι λέμε, άλλο τι θέλουμε), θα περιλαμβάνει και δρώμενο όπου θα καεί ομοίωμα δημόσιου υπαλλήλου, ενώ όλο το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ και οι αντιφρονούντες θα διαπομπευθούν με πίσσα και πούπουλα. Εμπρός στον πετυχημένο δρόμο που χαράξαμε, όταν κατορθώσαμε να μπουν στον  ΕΟΠΥΥ οι ΕΣΠΗΤ, ΕΦΕ, ΕΠΠΗΤ και τεχνικοί κατώτερης δημοσιογραφικής τάξης εργαζόμενοι..
7.      Το εκλογικό αποτέλεσμα της ΕΣΗΕΑ είναι πλαστό και συκοφαντικό. Τρίμηδες και Κουμπιάδες για να στήσουν  προεδρείο χωρίς Τσαλαπάτη και Νταουντάκη μόνο πάνω από το πτώμα μας,  Τέρμα σε αυτά που ήξερε ο Τρίμης και ουρούσε χωρίς τη σχετική απόφαση του Δ.Σ, της ΕΣΗΕΑ. Η ΚΕΔ πιστή στις αρχές της με τέτοιο αποτέλεσμα οφείλει να προσφύγει πάλι στην Δικαιοσύνη και ίσως τώρα το ακυρώσει. 
8.      Δεν θέλουμε ΣΣΕ, ούτε εργασία. Ζούμε ξεφτιλισμένοι αραχτοί στα καφενεία, παρέα με τη συνδικαλιστική ασυλία.


Εκάλη 8 Ιουλίου 2013.

λίγο πριν από τα μπάνια του λαού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου